Oldalak: 1 ... 4 5 [6]
Szerző Téma: Településfejlesztési koncepció 2005-2013  (Megtekintve 17188 alkalommal)
FAMI
Newbie
Newbie
*

Profil megtekintése WWW
« Válasz #75 Dátum: 2006 október 16, 05:38:57 pm »

Lakos véleményével egyetértek, miszerint a központ -postától az orvosi rendelőig- nem olyan katasztófális, néhány kivételtől eltekintve. Ha meg tudnák oldani, hogy a volt rendőrség területe (a kerítésen belül) ápoltabb legyen, a buszmegálló környéke- itt gondolok az ÁFÉSZ udvar rendezettségére is, tisztább lenne, akkor már szebb képet látnánk. A központ talán legirritálóbb "építménye" a zöldségboltnál lévő buszváró. Lehet még azt egyáltalán annak mondani ? Megérett a cserére, a fából készült meg is felelne, amire több helyen van példa a községbe.
Előrelépést jelentene, ha utcát jelző táblákat helyeznének ki, kezdve   a Felszabadulás úti kereszteződésekkel. De mindezeket meg kellene hogy előzze, a településre bejövők üdvözlése, illetve a távozóktól való elköszönés. Polgármester úr egy korábbi közmeghallgatáson (kb. 2 éve) ezzel kapcsolatban azt a tájékoztatást adta, hogy foglalkoztak a témával, de nem tudták eldönteni, hogy milyen formaja legyen a táblának, meg kell tervezni. Ezt azóta is tervezik, ha egyáltalán felszinen van a téma.
Remélem igen, ha nem, akkor most emlélkeztetek rá.
Itt az alkalom, akinek kivitelezhető terve van, adja át az illetékeseknek hasznosításra, nem baj ha nem fából készül, lásd hírdetőtáblák !!!
Naplózva

Lakos
Newbie
Jr. Member
*

Profil megtekintése WWW
« Válasz #76 Dátum: 2006 október 16, 07:08:24 pm »

Idézetet írta: marcsika
Kedves Lacka és Többiek!
Ha csak átutaznál Fegyverneken a 4-esen mint nemzetközi utazó, mi lenne a véleményed? Hol van itt virágos park, ápolt közterület, belátható  
tiszta útszakasz?  Akár egy pad, ahol le lehet ülni, vagy egy közkifolyó,
ahol csak úgy meg lehet  inni egy pohár vizet, vagy kezet mosni.
Mit mutatunk magunkból Európának?

Szia "Nő"?

Ha igen, akkor megint: Szia!

Csak egy gond van, hogy mi csak egy csepp vagyunk a tengerben. Ugyebár nem mi vagyunk legközelebb az államhatárhoz, tehát a nemzetközi forgalom nem rajtunk fog csodálkozni, hogy itt milyen koszos minden. Gondolom jártál már a településünkön kívül is és szétnéztél milyenek az utak környéke Magyarország szinte teljes területén.
Az biztos, hogy jó lenne egy pihenőhely. Ja hoppá van is egy igaz az kamionokra specializálódik, de mégis sok személyautó is van, az nem számít?.
Meg miért nincs pad, meg kút? Hova állna az a rengeteg autó ami megáll? Mert ugyebár parkoló nincs, az út szélén meg életveszély megállni. Egy kicsit próbálj már meg ilyenekre is gondolni...
Egyébként jól belátható a Szapárfalui útszakasz mert szinte tökk egyenes. Vagy azt akarod, hogy építsünk egy dombot amire felmennek az autók és lefele be lehet látni az utat?
Virágos park nincs (amint már írtam ahoz hely kell mint a parkolóhoz).
Ápolt közterület. Én úgy látom azért szinte mindehol le van vágva a fű.

"Mit mutatunk magunkból Európának?" az a baj, hogy ez csak egy negatív dolog a sokból amit mi manapság mutatunk európának (politikusok, zavargások, égő autók, hazugság, csalás, lopás, stb.).

Üdv
Lakos

U.i.. Ha tényleg a "Nő" vagy akkor ne sértődj meg, én csak reagáltam a dolgokra. írjál még sokat, várjuk a jobbnál jobb ötleteidet.
Naplózva

marcsika
Newbie
Newbie
*

Profil megtekintése
« Válasz #77 Dátum: 2006 október 17, 07:16:30 am »

A Tieden nem látszik a bejelentkezési név, hogy nem todod megkülönböztetni, ki írta a hozzászólást?
Az út beláthatósága nem csak a kanyaroktól függ, hanem a jobb és baloldalon egymás után parkoló kamionoktól nem lehet látni. Képzeld el, amikor még ők is kerülgetik egymást A Móricz Zsigmond útról nem lehet a 4-esre felmenni, mert nem látni a közeledő járműveket. A 4-es mellett nem lehet balesetmentesen elhagyni a kocsibejárót, mert sorban állnak a kamionok ehhez az is kell, hogy a bejáró szabadon legyen.
Tudod már mi a beláthatóság?
Na ugye! És ez napi probléma.  Ki törődik ezzel? Csak menjen a biznisz.
Tudnám folytatni, de nem akarok sértegetni senkit névtelenül.
Naplózva

Lakos
Newbie
Jr. Member
*

Profil megtekintése WWW
« Válasz #78 Dátum: 2006 október 17, 07:44:20 am »

A Tieden nem látszik a bejelentkezési név, hogy nem todod megkülönböztetni, ki írta a hozzászólást?
Az út beláthatósága nem csak a kanyaroktól függ, hanem a jobb és baloldalon egymás után parkoló kamionoktól nem lehet látni. Képzeld el, amikor még ők is kerülgetik egymást A Móricz Zsigmond útról nem lehet a 4-esre felmenni, mert nem látni a közeledő járműveket. A 4-es mellett nem lehet balesetmentesen elhagyni a kocsibejárót, mert sorban állnak a kamionok ehhez az is kell, hogy a bejáró szabadon legyen.

Szia Marcsika!

Nálam is megjelennnek az adatok, de én a "hozzászólás: 1" információból indultam ki, és azért gondoltam, hogy mivel első hozzászólás valószínű új tag. Ezúton kérek elnézést.
A kamionok parkolásával kapcsolatosan szerintem nyugodtan lehetne egy levelet írni a közútkezelőnek. Ha jól emlékszem a Szapárfaluiak érték el, hogy a 70-es táblát is leminősítsék 50-re. Meg lehetne említeni ezt is, hogy tegyenek ki valami "kamion megállni tilos az út szélén" táblát is. És ha már van ilyen tábla akkor a rendőrök figyelmét is fel lehetne hívni, hogy ott áll a kamion ahol nem lehetne és lehet beszedni a büntetést.
Meg ha jól tudom ha van egy üzleted/éttermed ott is kell kijelölt parkolót készíteni. A faluban található kínai üzletnek is van parkolója. Igaz rossz helyen mert bent az udvarban ahova nem áll be senki, de ők a törvényben előírtakat teljesítette. Föl lehetne ezt a dolgot is vetni, hogy ha már ilyet üzemeltet valaki akkor miért nem tudja 100%-osan biztosítani az autók parkolási lehetőségét. Ha meg nem tudja ezt biztosítani akkor ne kapjon engedélyt. Itt nem azt akarom, hogy be kellene perelni mindenkit, de meg lehetne említeni.
És ha már mindenki benne lenne abban, hogy ezt meg kell oldani akkor valószínű a döntéshozók is tennének valamit. Biztos nem egy hónapon belül, de ha kitartó az ember (emberek) akkor valószínű eléri a célját.

És igen igazad van: "Az út beláthatósága nem csak a kanyaroktól függ, hanem a jobb és baloldalon egymás után parkoló kamionoktól nem lehet látni." Sőt a bokroktól sem lehet néha látni...

Üdv
Lakos
Naplózva

antinarancs
Newbie
Jr. Member
*

Profil megtekintése E-mail
« Válasz #79 Dátum: 2006 október 17, 03:02:51 pm »

Sziasztok!
Azt hiszem parttalan vitát folytattok, mert mind a kettőtök véleményében van igazság. De figyelembe kellene venni az Ady Endre utcáról szóló vitában azt is, hogy a 4-es főút megy rajta. Ez, mint tudjuk Magyarország egyik (ha nem a) legforgalmasabb főközlekedési útja, kivéve persze az autópályákat. Szóval egy ilyen forgalmú úton szerintem fölösleges azon vitázni, hogy honnan nem lehet kilátni meg mennyire belátható az út. Ha napjában csak egyetlen autó menne rajta, akkor is van rajta beláthatatlan szakasz, és az a fránya kocsi tuti, hogy valamelyik kapubejáró elé állna. Sajnos ez ilyen, de nem azt mondom, hogy oké, akkor bele is kell nyugodni. Ha megfigyelitek, akkor a Móricz Zsigmond úttól Kenderes irányában jellemző a kamionos útszéli parkolás. Ha jól emlékszem ott útburkolati jelekkel jelzik, hogy hol tilos parkolni a megálló sávban. Igen, ezt a rendőröknek sűrűbben kellene ellenőrizni és határozottabban elhajtani onnan, aki tilosban álldogál. Aki ilyet észlel a háza előtt, bátran szóljon a rendőröknek, ezért is vannak ők.
Sajnos ezekre a probélmákra a legjobb megoldás az elkerülő út lesz, majd egyszer.
Azonban ha ez az út megépül, azt hiszem látványosan csökkenni fog a főút mellett portékájukat eladásra kínáló árusok száma, és persze a bevételük is. Igaz ez már nem ebbe a topikba való téma. Azért én mégis úgy gondolom, hogy az elkerülővel jól fogunk járni, jó példa erre Törökszentmiklós és Abony, a régi reggeli és esti csúcsforgalomhoz képest kihaltnak tűnik mind a kettő. Tisztább is a levegő azóta, meg a baleset is kevesebb.
Antal
Naplózva

Lacka
Newbie
Newbie
*

csejteylaszlo77@msn.com
Profil megtekintése
« Válasz #80 Dátum: 2006 október 20, 04:29:28 pm »

Sziasztok!

Picit eltűnök és máris több oldalnyi az olvasnivaló, amit pótolnom kell... Smiley

Marcsika! Drága Marcsika!

Hol írtam én olyat, hogy tetszik a látvány? Smiley
Én azt írtam, hogy ne közhelyekkel tűzdeljük tele a fórumot, hanem konkrétumokkal...
Utána pedig ott volt az ötlet is a megoldásra!
(Szemetes az utca? Nosza, fogjunk össze és kapkodjuk fel... két légy egy csapásra: tisztaság + lakosság összekovácsolás)

Az tény, hogy a 4-es jelen állapotában brutális. Hazudnék, ha mást állítanék.
De azt is meg kell értened, hogy jelen pillanatban kár bármit is fordítani (jelentősebb karbantartás) rá, hogy aztán jövőre esetlegesen szétverjék, ha mégis bent marad a főút. Ez oltári nagy pazarlás lenne!!!

Amit viszont -ennél a témánál maradva- az Önkormányzat tehetne: Rugdosni kellene a Közútkezelő "rettenetet", hogy ókor ókor az útpadkát megpszkálhatnák!

Most ennyi jut eszembe...

Lassan készülődök és megyek ki Fegyire Smiley
Majd vasárnap este megint gyilkolom a billentyűzetet.
Addig is a legjobbakat Mindenkinek! Smiley
Naplózva

Lacka
Newbie
Newbie
*

csejteylaszlo77@msn.com
Profil megtekintése
« Válasz #81 Dátum: 2006 október 20, 04:51:28 pm »

...egy gondolat még Antinari írása alapján:

Ne feledjétek, hogy az árusok nem csak a saját bevételüket növelik...
Amíg az iparűzési adó él, addig tejelnek ám a nagy kalapba is!

Természetesen ez nem jelenti az, hogy vurslit kell csinálni az út mentén... Smiley

Viszont a rendőreink nem jó "üzletemberek"!
Kicsit többet mocorognának Szapáriában, ki tudnák termelni a benzinpénzt sok-sok bírsság formájában... Smiley

...csak, hogy "menjen a biznisz" Smiley

Ja, mégegy gondolat!
Lehet, hogy nincsen szépérzékem, meg illúzióromboló vagyok... stb. de biztos, hogy a mindenféle táblák elengedhetetlenek lennének?
Pl, mikor anno megpillantottam a szapári temetőnél azt az ordenáré "Szapárfalusi Temető" táblát, hirtelen nem tudtam, hogy sírjak-e, vagy nevessek...
Erre tényleg szükség volt?
Inkább meg kéne generálozni az oda vezető utat, mert kezd eljárni fölötte az idő.

A szapári Műv. Ház előtt nem lenne hátrány,  ha lebetonozásra kerülne az épület előtti placc... Mostanában egész sok rendezvény volt ott és (pláne esős időben) csak összevágják a füves területet az oda beállók, mint ahogyan mi is a zenekari próbáink alkalmával.

...na, most már tényleg lépek.

Sziasztok!
Naplózva

Lacka
Newbie
Newbie
*

csejteylaszlo77@msn.com
Profil megtekintése
« Válasz #82 Dátum: 2006 október 22, 03:15:38 pm »

Hölgyeim és Uraim!

Rendkívüli örömömnek szeretnék hangot adni:

Előbbi hozzászólásomban feszegettem a szapári temető bekötő útjának állapotát...

Jelentem, be-vagy megkátyúzták, végetvetve a tengelytörő lyukaknak.

Köszönöm szépen! Már nagyonkellett! Smiley
Naplózva

narancs
Newbie
Jr. Member
*

Profil megtekintése
« Válasz #83 Dátum: 2006 október 26, 12:04:23 am »

Lacka!!!!

50-nél előlépsz!!!!!!
Nekem sikerült
Naplózva

Lacka
Newbie
Newbie
*

csejteylaszlo77@msn.com
Profil megtekintése
« Válasz #84 Dátum: 2006 október 26, 06:54:40 pm »

Idézetet írta: narancs
Lacka!!!!

50-nél előlépsz!!!!!!
Nekem sikerült

Kedves Narancs!

Csak viccből írtam, de azért köszi! Smiley
Naplózva

Lakos
Newbie
Jr. Member
*

Profil megtekintése WWW
« Válasz #85 Dátum: 2006 október 27, 09:37:08 pm »

Szia marcsika!

Bocsi, hogy megint felhozom a témát, de megfigyeltem ezt a Móricz Zsigmondi kereszteződést. Reggel általában 6.30 és 6.50 között, illetve 16.00 és 19.55 közötti időszakban. Álltak kamionok az út mentén (itt a teljes szapárfalusi szakaszra gondolok), de valahogy a kereszteződés elég jól belátható volt. Ha Debrecen irányába akarsz kanyarodni, akkor azért csak ott van az a buszmegálló. Ott még egyszer sem láttam parkoló kamiont.
Ha meg Szolnok irányában akarsz kanyarodni, akkor meg számolnod kell azzal, hogy ez egy főútvonal (mint ahogy már írtam) és arra nagy forgalom mellett, illetve a jelenlegi kétsávos megoldás mellett nagyon nehéz kikanyarodni. A Benzikútnál lévő kereszteződésben is nehéz kikanyarodni Debrecen irányába nagy forgalomnál.
A kocsibejárókat aláírom, ott tényleg ott állnak a kamionok.

Azért írtam csak most erről, mert aztán nehogy az legyen, hogy "nincs semmi pontos infóm" meg "mit képzelek én", meg "te mindig mindent jobban tudsz".

Megfigyeltem, véleménytmondtam.

Üdv
Naplózva

taltos
Newbie
Newbie
*

Profil megtekintése
« Válasz #86 Dátum: 2006 november 27, 09:33:48 am »

Idézetet írta:  link=topic=13.msg381#msg381 date=1097669831
Ide várjuk az ötleteket, javaslatokat a Települési koncepcióval kapcsolatban.

A településfejlesztéshez hozzá kell kapcsolni a Kálváriát.!
Miért bánik a honlap mostohaként azzal a résszel,amely eddig még sohanem látoot publicitást adott az idén és várhatólag-ezt is túlszárnyalva- fog adni a jövőben a falunak!
Ha valami ez meglódíthatja a fejlesztést!Vagy nem?HuhHuh?
Naplózva

Montag
Newbie
Jr. Member
*

Profil megtekintése
« Válasz #87 Dátum: 2007 február 16, 05:37:43 pm »

Antitelepülésfejlesztés:  Zárd be az iskolát

Zárd be postát

Építs elkerülő utat!

Röviden: Modernkori falurombolás!

Szapárfaluban már a postánál tartanak!
Naplózva

nagymama
Newbie
*

Profil megtekintése
« Válasz #88 Dátum: 2008 december 01, 06:06:47 am »

KEDVES MONTAG !

Nemtudom hallott-e polgármesterünk legújabb ANTITELEPÜLÉSFEJLESZTÉLSI előterjesztéséről a 2008.november 27.-i testületi ülésen.( ha nem itt a neten,vagy a könyvtárban megtekinthető)SZÜNTESDD MEG HELYBEN A HÉTVÉGI ORVOSI ÜGYELETI ELLÁTÁST!!!!!!!!!!!!!!!!!pénzhiányra való hivatkozással.
a  testületi tagok állitólag 10-3 arányban meg is adták a felhatalmazást,arra,hogy tárgyaljon a törökszentmiklósi orvossal,aki tmiklósi székhellyel vállalná a hétvégi ügyeletet .Ime a modernkori falurombolás ill.FEJLESZTÉS  ujabb formája .
« Utoljára szerkesztve: 2008 december 01, 11:28:24 am írta nagymama » Naplózva

Oldalak: 1 ... 4 5 [6]
Nyomtatás
Ugrás: