Oldalak: [1]
Szerző Téma: Természetvédelem  (Megtekintve 5111 alkalommal)
Morcos
Newbie
Hero Member
*

Profil megtekintése
« Dátum: 2005 február 07, 08:41:47 am »

Az utóbbi napok rendkivül hideg időjárása igen megviseli a szervezetünket . Jól esik bebújni a meleg szobába . Élvezni a technika csodáit , a tv , a videó , a DVD , a számitógép adta időtöltési lehetőségeket .
DE !!
Gondolunk-e a fázó éhező kis madarakra ?
Sajnos elég kevés helyen lehet látni madáretetőket .
Nem sokból tellene késziteni egyszerű kis etetőket .
Elég lenne például egy kólás flakont kivágni és egy marék szemesterménnyel kifüggeszteni egy faágra .
Ha valaki rászánja magát , ügyeljen a rendszerességre , mert ha a madarak odaszoknak minden nap várják az eleséget a jó idő elérkeztéig .
A horgászok figyelmét is felhivnám : a halak is elvárják a velük való törődést !!!
Most hogy már elég vastagra hizott a jég és biztonságosan lehet rajta közlekedni /csak az állóvizek !!!!!!/ meg lehetne kezdeni a szellőztető lékeléseket .

Manapság divat lett beszélni a környezet és természtvédelemről , de tenni érte valamit sajnos már macerás , mert nincs aki koordinálja a dolgokat .

Várom az észrevételeket , javaslatokat , ötleteket , tippeket .
Fórumozzunk róla , hátha összejönne egy szervezet aki tenni is képes lenne ezekért a dolgokért .

Gondoljunk csak bele : tizenöt vagy húsz évvel ezelőtt ha felreppent egy verébcsapat egy felhőt látott az ember , ma pedig egy jól ellátott etető környékén jó ha húsz darabot meg tudok számolni .
Tegyünk róla hogy egy pár év múlva ne csak kalitkában lehessen verebet látni , mint valami papagájt .

FONTOS !!     www.mme.hu/cgi-bin/mmehir.pl?sorszam=119
Naplózva

goozti
Newbie
Jr. Member
*

Profil megtekintése WWW
« Válasz #1 Dátum: 2005 december 24, 05:40:29 pm »

Békés, boldog Karácsonyt!
 Eredményekben gazdagabb új évet!
Naplózva

Öregfater

Lacka
Newbie
Newbie
*

csejteylaszlo77@msn.com
Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: 2007 március 04, 02:48:30 pm »

Szép napos időt!

Nem szokásom szószólója lenni senkinek.
Annak, hogy "postást játszok", kizárólag technikai oka van (Aki megkért, nem tud regisztrálni, mivel -feltételezem- a menü le van tiltva.)

Az eset valódiságáról nem győződtem meg, így nem is kommentálom, csak a kérésnek megfelelően közzéteszem.

Az üzenet az iwiw-en, Herman Józsi barátomtól érkezett hozzám az alábbi formátumban:

"
 Téma: predátor

Feladás dátuma: március 3., 14:27

Üzenet szövege

Szia Lacka!
Láttad-e mitörténik Fegyverneken? A PH. sorba vágja ki a gyönyörű nagy fákat a főutcán végig. Szerettem volna a Fegyvernek fórumon közreadni megbotránkozásomat és mégannyi jóérzésű fegyverneki lakosét de sajnos nem tudom , hogyan kell beregisztrálni. Igy hát Neked most ezt elpanaszolom és akár az én nevemben megírhatnád, hogy erre a pusztításra a TESTÜLET nem adott felhatalmazást. Még azt is vállalom ,hogy az ő=(polgármester) lábát is kb. olyan magasságban kellene elvágni mint ahogyan a szegény szerencsétlen fákét elvágták. Hát ilyen polg.mester kellett ennek a falunak,megérdemli! Ez az ember okozott már annyi kárt ezen a településen, hogy a JÓISTEN sem tudja jó pár évig helyrehozni.
üdvözlettel: józsi "

Naplózva

tiszavirag
Vendég
« Válasz #3 Dátum: 2007 március 05, 02:05:49 pm »

Kedves Lacka!
Kár, hogy ennek a Józsinak vagy szószólója, aki úgy képviselő, hogy nem ül ki a közmeghallgatáson a többi képviselő közé.(lásd: Szapárfalu) Most képviseli a lakók érdekeit, vagy nem?
A kártevésről annyit: ennek a falunak a hitelét Józsi és a hasonló hozzá nem értők százszor inkább rontják. Csak utána kéne nézni a dolgoknak, mielőtt a durva kijelentéseit teszi!
Naplózva

retine
Newbie
*

Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: 2007 március 05, 08:59:33 pm »

Mielőtt megint személyeskedésbe torkollik a beszélgetés:
Valaki tudja miért kellett kivágni a fákat?

Én pl nem értem. Nem volt jó nézni.
Naplózva

tiszavirag
Vendég
« Válasz #5 Dátum: 2007 március 06, 09:47:16 am »

Mielőtt megint személyeskedésbe torkollik a beszélgetés:
Valaki tudja miért kellett kivágni a fákat?

Én pl nem értem. Nem volt jó nézni.
[/ quote]

Sajnos az öreg fáknak az a sorsa, hogy kivágják. Inkább ez, mint egy vihar által okozott baleset (lásd:aug.20.) Lesz helyettük fiatal, egészséges fa. Nem ez a normális?
Naplózva

iksz
Newbie
Jr. Member
*

Profil megtekintése
« Válasz #6 Dátum: 2007 március 06, 06:20:08 pm »

Elég ehezen értem a "falu Józsiját"! Azt elfogadon, hogy nem ugyanúgy gondolkodik sok dologról - többed magával -, mint az épp aktuális "góré", azt viszont már nehezen, hogy képviselő létére miért nem a megfelelő fórumon kéri ezt számon. (A stílusról már nem is beszélve!) Neki van lehetősége interpellációt benyújtania - gondolom ezt tudja. Azonban ha nem akar ilyen "messzire menni", akkor egész egyszerűen a telefont is felveheti. Szerintem biztos tájékoztatják az illetékesek az aktuális kérdésekben (pl.: fakivágás - faültetés).

Sajnos a politikusok viselkedése melehetősen ragadós, az ő stílusuk egyre inkább beférkőzik a hétköznapjainkba is. Ez pedig csak ellenségeskedést szül, nem pedig konstruktív párbeszédet.

Naplózva

retine
Newbie
*

Profil megtekintése
« Válasz #7 Dátum: 2007 március 06, 09:27:47 pm »

Közben kimerítő választ kaptam a főoldalon. Köszönöm szépen!
Már csak szurkoljunk kedves barátaim, hogy az ültetendő fák is megérjék a "kiöregedést"!

Félek, hogy a nagyon erősek nem öreg kőriseken fognak gyakorlatozni.
Naplózva

Lacka
Newbie
Newbie
*

csejteylaszlo77@msn.com
Profil megtekintése
« Válasz #8 Dátum: 2007 március 07, 04:42:28 pm »

Kedves Lacka!
Kár, hogy ennek a Józsinak vagy szószólója...

Tiszavirág, drága Tiszavirág!

Olvasd el légy szíves, hogy hogyan kezdtem a mondandómat!!!
Sőt, inkább bevágom ide!

"Szép napos időt!
Nem szokásom szószólója lenni senkinek.
Annak, hogy "postást játszok", kizárólag technikai oka van (Aki megkért, nem tud regisztrálni, mivel -feltételezem- a menü le van tiltva.)
Az eset valódiságáról nem győződtem meg, így nem is kommentálom, csak a kérésnek megfelelően közzéteszem."

Ismételve önmagam (ezek szerint nem elégszer)
Ha Te keresnél meg hasonló kéréssel, Neked is segítenék, mert alapvetően szokásom másokon segíteni...
Állást pedig nem foglaltam.
Nos, kedves Tiszavirág?
Én Téged is szívesen meghallgatlak ám! Smiley

Szóval -véleményem szerint- nem kell se pro, se kontra, útálkozni!

Szép napos időt! Smiley

Naplózva

iksz
Newbie
Jr. Member
*

Profil megtekintése
« Válasz #9 Dátum: 2007 március 08, 07:52:19 am »

Mostani írásom inkább a környezetvédelem kategóriába tartozik, mint sem a természetvédelemébe, de azt hiszem ez a két dolog elég szoros, egymástól nehezen elválasztható kapcsolatban van.

Évek óta felháborodással figyelem, hogy a Hársfa úti társasházak, és a Hunyadi út egyes lakói milyen módon halmozzák fel a Holt-Tisza gátján a szemetüket. Igaz ez a hulladék többnyire természetes eredetű, lebomló anyag, de akkor is... Ha más utcákban megkövetelik a rendet, (amit persze ott sem mindenki tart be) akkor joggal lenne elvárható ezen a településrészen is. Én csak nagyjából ismerem az ott élő embereket, de hallomásból tudom, hogy főként az "őslakosok" - természetesen tisztelet a kivételnek - járnak élen a szemetelésben. Lehet, hogy Ők hozzászoktak ehhez, de tudomásul kellene már venniük, napjainkban már a XXI. századot írjuk. Elsősorban nem azért kell tartózkodni ettől a magatartástól mert jogszabályba ütköző, hanem mert a saját és többi embertársuk környezetét teszik tönkre. Aki sajnálják azt a pár száz forintot a hulladékelhelyezési díjra, az próbálkozzon a komposztálással.

A Holt-Tiszát és környékét egyre inkább felfedezik a horgászok, illetev a természetbarátok, tegyünk érte, hogy ezen vonzalmuk ne múljon el néhány meggondolatlan, hanyag ember miatt.

Remélem az illetékes hatóság részéről is olvassa valaki a hozzászólásomat, és amennyiben szükséges, úgy intézkednek a szemetelők ellen. 

Naplózva

Lacka
Newbie
Newbie
*

csejteylaszlo77@msn.com
Profil megtekintése
« Válasz #10 Dátum: 2007 március 08, 03:44:51 pm »

Kedves Iksz!

Ha díjazni lehetne a hozzászólásokat, simán Neked ítélném az aranyat!
Nyugodt, higgadt, csattanós állásfoglalás!
Teeeecccccik! Smiley
Naplózva

Paladin
Newbie
*

Profil megtekintése
« Válasz #11 Dátum: 2007 március 10, 10:51:15 am »

Én úgy örülnék ha a tisztelt képviselő(i)nk akkor is ilyen határozott és arogáns lenne amikor és ahol ennek értelme van, mert ha a fórumhoz kellett fordulnia valmai nem stimmel e tárgyban. Én úgy gondololm egy képviselőtestületi ülés kiváló fórum egy képviselőnek arra, hogy megvitassa az éppen számára legfontosabb témákat, (hogy éppen kinek milyen testrészét kéne levágni), persze kérdéses, hogy ilyen stílusban megfogalmazott vélemény ott hoz e eredményt, nem tudom, nem ismerem a körülményeket. Minősít, hogy ezt a problémát, ezek szerint nem tudja az illetékesekkel megbeszélni, inkább felteszi ide.
Nem tudom mi, vagy ki a károsabb egy településnek? Ha valaki tesz - mégha nem is mindig jól - vagy ha valaki csak köpkökdi a szájából a mérget (ráadásul kb. van sapkája azért, ha nincs sapkája azért stílusban). Lehet ezt folytatni, nagyon kényelmes a másikra hárítani a felellőséget, de a testületi tagként éppen úgy nem tett semmit az ügy megállítása érdekében.
Én úgy gondolom nem az embereket kell győzködni az utcán, hanem a képviselőtársakat a "kerekasztalnál", hiszen képviselő az ég áldja meg, "hatalma", lehetősége van az általa jónak látott változtatások, ötletek véghezvitelére!
Most már csinálni kéne, normálisan, nem fröcsögni, mert így nem fog haladni ez a település sehova se!!!!!

Naplózva

parnahuzat
Newbie
*

Profil megtekintése
« Válasz #12 Dátum: 2007 március 11, 04:52:50 pm »

Én úgy gondololm egy képviselőtestületi ülés kiváló fórum egy képviselőnek arra, hogy megvitassa az éppen számára legfontosabb témákat, (hogy éppen kinek milyen testrészét kéne levágni), persze kérdéses, hogy ilyen stílusban megfogalmazott vélemény ott hoz e eredményt, nem tudom, nem ismerem a körülményeket.

Teljes mértékben egyetértek! Akiből ilyen gyűlölet árad az hogyan is tudna együtt dolgozni a többi képviselővel? Vagy nem is akar együtt dolgozni velük. Valóban nem volt képes kiülni a képviselőtársak közé a közmeghallgatáson. Érdekes képviselő.  grin

A természetvédelemről annyit, hogy én is úgy gondolom, hogy ez az egyik legfontosabb dolog. Az ember ne sz.rjon maga alá. Elnézést de nem tudtam és nem is akartam szebben kifejezni magam, hiszen a szemetelők az én egészségemmel is játszanak éppúgy mint a sajátjukkal. Szerintem is keményen fel kell lépni a határban szemetelőkkel szemben.
Naplózva

Morcos
Newbie
Hero Member
*

Profil megtekintése
« Válasz #13 Dátum: 2008 január 01, 12:02:58 am »

B.Ú.É.K.

Naplózva

Oldalak: [1]
Nyomtatás
Ugrás: