noname
Newbie

|
 |
« Dátum: 2010 február 15, 09:34:18 am » |
|
Kedves Mindenki!
Nem tudom gondolkoztak-e már el azon, hogy egyre több szülő érzi úgy, hogy a helyi általános iskolák nem megfelelőek gyermekei számára. Talán valamivel vissza lehetne csábítani ezeket a gyerekeket/szülőket. Egy pár évvel ezelőtt még nem jártak tömegesen Törökszentmiklósra, bár akkor még ide sem jártak tömegesen más faluból iskolába. Azok a gyerekek akik már10, sőt 6 évesen nem itt tanulnak, középiskolába még messzebb mennek és valószínűleg letelepedni itt sohasem fognak. Senki sem szeretné, hogy a jó képességű gyerekek, majd felnőttek mind elvándoroljanak innen. Ezzel szerintem egy kicsit felgyorsul ez az amúgy is létező folyamat.
Mennyivel könnyebb lenne a gyermekeinknek is, ha nem kellene már ebben a korban buszra szállni és megindulni hidegben, melegben és mennyivel könnyebb lenne nekünk szülőknek is ha itt helyben tudhatnánk gyerekeinket.
Nem tudom gondolkoztak-e már azon, hogy egy olyan osztályt, (nevezzük, mondjuk tehetséggondozónak) indítsanak a hagyományos osztályok mellé, ahová felvételizni kellene. Azt hiszem ennek valamennyi többletköltségét is vállalni tudnák azok a szülők, akiknek ide járhatna a gyereke. Egy idő után talán nem kellene más falvakból „gyerekekkel feltölteni” az üresen maradt helyeket. Egy idő után talán tanáraink is nagyobb sikerélménnyel térnének haza nap, mint nap és nem fegyelmezéssel telne el az idő, igen jelentős része.
Még mielőtt az összes fórumos tanár felháborodna..., gondolják végig. További javaslatokat, ötleteket várok. Ui.: Amennyiben valaki még olvassa ezt a fórumot és találkozik egy képviselővel, kérem, adja át neki ezt a pár sort. Kellemes Hetet!
|