Befejeződött a Dózsa György út felújítása Fegyverneken

Sajtóközlemény

Befejeződött a Dózsa György út felújítása Fegyverneken

Befejeződött a „A Dózsa György út felújítása Fegyverneken” című TOP_PLUSZ-1.2.3-21-JN1-2022-00022 kódszámú projekt, mely 100,00 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásból a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében valósult meg.

Fegyvernek Város Önkormányzatának a TOP_PLUSZ-1.2.3-21-JN1 kódszámú, „Belterületi közutak fejlesztése” című pályázati kiírásra benyújtott „A Dózsa György út felújítása Fegyverneken” című pályázata 2022. decemberében támogatásban részesült. A beruházás célja a fejlesztendő járásban található Fegyverneken a Dózsa György út, mint helyi gyűjtőút útburkolatának és alépítményeinek felújítása volt az Arany János út és a Kiss János altábornagy utca közötti szakaszon mintegy 1029 m hosszúságban.

A fejlesztés keretében az alábbi korszerűsítések történtek:

  • A Dózsa György út útburkolatának és alépítményeinek felújítása,
  • Közúti jelzőtáblák kihelyezése, burkolati jel és optikai fékként szolgáló sárga lassító borda felfestése.
A projekt illeszkedik a település és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye területfejlesztési célkitűzéseihez, és elősegíti az átmeneti zóna települései közé tartozó Fegyvernek felzárkózását.
A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében bruttó 100,00 millió Ft-ból, 100% vissza nem térítendő támogatásból valósult meg az Európai Unió társfinanszírozásával.
A projektről bővebb információt a www.fegyvernek.hu weboldalon olvashatnak.
 
További információ kérhető:
Faragó Zsolt, sajtóreferens
+36-56/556-010, hirmondo@fegyvernek.hu